Vásári forgatag az iskolában

Vásári forgatag az iskolában

Október nyolcadika egy tökéletes nap volt iskolánk életében, hiszen ismét bebizonyosodott, hogy a szülők és a tanárok képesek együtt a gyerekekért minden követ megmozgatni.

Amikor az iskola szülői munkaközössége javasolta, hogy szervezzünk egy októberi őszi vásárt, mi, pedagógusok rögtön lelkesedtünk az ötletért. Nagy izgalommal kezdtünk tervezni, szervezkedni. Együtt készülődött, kézműveskedett, recepteket cserélt szülő, nagyszülő, tanár és diák. Izzottak a Facebook – oldalak, mindenki örömmel újságolta a másiknak, hogy milyen nagyszerű ötlete van.

Mertünk nagyot álmodni, aminek az eredménye egy igazi vásári forgatag lett. Sokan érkeztek faragott tökkel a kezükben, azzal a reménnyel, hogy a „Tök jó tök” versenyt biztosan megnyerik. Már a kezdés előtt egy igazi vásári tömeg töltötte meg az iskola udvarát. Egy fergeteges nyitótánc alapozta meg a nagyszerű hangulatot. Köszönjük Mariann néni, köszönjük táncosok!

Az izgalmak tovább fokozódtak a tombolasorsoláskor, hiszen belépéskor mindenki kapott egy-egy szelvényt, amivel a szerencsések hozzájuthattak kézműves kincsekhez vagy „Tökjó” kuponhoz, amit beválthattak valamilyen finomságra az egyes osztályok sátrainál. Az Állatok Világnapja alkalmából rendezett rajzverseny eredményhirdetésén is sok-sok gyerek vehetett át jutalmat. A csodaszépen feldíszített sátrak alatt zsíroskenyér, popcorn, gofri, tökös muffin, sült tök, varázslatos sütemények, palacsinta, gyümölcssaláta és friss, illatozó lángos várta a vendégeket. Szomjas sem maradt senki, erről az italbár gondoskodott. A Tök-jó termékek standjánál még vásárfiát is lehetett kapni, de aki akart, készíthetett magának lufimanót, festhetett gipszet, de kérhetett csodaklassz csillámtetoválást is. Nagy sikere volt a „Tökbemacskának” és a szalmalabirintusnak is. Hosszú sor kígyózott a szenzációs tökhintó előtt, hogy beülhessenek egy körre, hiszen Gulyás András azzal lepte meg a gyerekeket, hogy a vásár egész ideje alatt fuvarozta őket. Reméljük András, nem lett izomlázad!

Az esti szürkületben nagyon hangulatos volt a töklámpások árverése, ami után itt-ott felvillantak már a meggyújtott gyertyák, lámpások fényei. Jó volt látni a boldog, elégedett arcokat, a ráérősen beszélgető embereket, hiszen nem sietett haza senki!

Nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a nap igazán eredményes és tökéletes legyen!

 

Szanyiné Halgancz Teréz

Vissza a Hírekhez