Lázár Ervin Program

Magyarország kormánya egész évben folyamatosan szervezi az általános iskolai korosztály színházi, – népzenei, -komolyzenei és múzeumpedagógiai foglalkozásait. Ebben a hónapban az 5. osztályosok a tatai Kuny Domokos Múzeumba látogathattak el, ahol állandó helytörténeti kiállítást tekinthettek meg rendhagyó történelemóra keretében.  Múzeumpedagógus kísérte végig a gyerekeket, akik interaktív módon fedezték fel a korabeli tárgyakat, bútorokat, használati tárgyakat, történelmi hagyatékokat. Érdekes program volt, melyen a gyerekek ingyen vehettek részt.

A 4. osztály Bicskére utazott a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tornatermébe, ahol a Lázár Ervin Program keretében egy népzenei előadáson vehettek részt „Aki dudás akar lenni” címmel. Megnevezték és megszólaltatták a népi hangszereket. Népdalokat tanultak és a már énekórán tanult dalokat énekelhették népzenei kísérettel. A gyerekeknek nagyon tetszett ez a program.

A 2. osztályosok 2022. március 25-én Bicskén a VSG Táncszínház 4 táncművészének előadásban Csipkerózsika varázslatos történetét láthatták. A kíséret klasszikus zene volt, a közismert karaktereket táncművészek formálták meg. A félelmet keltő jeleneteket humorral árnyalták. A látványos zenés-táncos előadásban többek között feltűnik egy vicces udvari bolond, egy gonosz tündér, a gyönyörű és kedves Csipkerózsika és természetesen a daliás herceg is. Az előadás különlegessége volt, hogy egyes jelenetek a nézőtéren a közönségbevonásával zajlottak. Az előadás a sok látványos hatáselemmel igazi nagyszínházi élményt nyújtott. A gyerekek az elejétől a végéig nagyon élvezték az előadást. Annyira, hogy még egyszer meg akarták nézni.

Tündi néni, Szilvi néni, Péter bácsi

Vissza a Hírekhez