Honismereti verseny

Országos Honismereti Tanulmányi verseny

Az idei tanévben a járványügyi helyzet miatt a tanulóink versenyeken való részvételi lehetőségei igen korlátozottak voltak, a személyes jelenléttel történő versenyek helyett online versenyek kerültek előtérbe.
Ilyen az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny, amely egy évről évre megrendezett internetes verseny, aminek keretében a tanulók országos szinten mérhetik össze tudásukat saját évfolyamtársaikkal magyarságismeretben, történelemben és földrajzban. A négy fordulós verseny változatos kvíz kérdéseket tartalmaz, amelyekre a tanulók nem csak tanulmányaikból meríthetik a válaszokat, hanem kutatómunkával újabb ismereteket szerezhetnek.
Iskolánkból hat diák nevezett: az ötödik évfolyamból Farkas Emília, Kipe Norbert Marcell és Molnár Orsolya, a hatodik évfolyamból Baljer Márk, Bárányos Annamária és Boros Olívia Anna. Tanulóink kitartó szorgalommal töltötték ki a feladványokat októbertől áprilisig, így igen szép eredményeket értek el az összesített pontszámokban. Az ötödik osztályban Bajler Márk megyei szinten második, országosan 3. helyet ért el, míg az ötödik osztály legeredményesebb tanulója Molnár Orsolya volt, aki megyei és országos szinten egyaránt 4. helyezést ért el.
Minden résztvevőnek gratulálunk a szép teljesítményhez!

Graziani Borbála

Vissza a Hírekhez