Falun élni jó!!!!

De, jó falunk élni!

Akadnak olyan pillanataink, amikor vágyakozva felsóhajtunk, bárcsak városban laknánk. Sok oka lehet egy-egy ilyen kósza gondolatnak. Bár mostanság ki se nagyon tesszük a lábunkat otthonról.
A negyedikesekkel környezetismeretből a vizek, vízpartok élővilágát tanuljuk épp, kicsit online formában, de a héten végre újra együtt a suliban. Néztünk képeket, videókat a sásról, nádról, gólyákról, gémekről, récékről és a békákat is nagyon alaposan megvizsgáltuk néhány animáció segítségével. Szerdán az emlősök következtek. Témánk a hód volt. Róla is van kép a neten, kis oktató film is. Előkészültünk az órára, amikor hirtelen ráeszméltünk… – Hiszen hódunk nekünk is van!
Kaptuk is magunk nyomban, indultunk hódvár nézőbe.
Melegen sütött a nap, kabátokat a szekrényekben hagyva útnak eredtünk. Ráérősen beszélgetve sétáltunk a patak mellett. Közben megfigyeltünk egy fehérgólyát, majd egy szürke gémet. Felriasztottunk véletlenül egy tőkés réce párt, láttunk egy barna réti héját vadászni. Egy nagykócsag nem messze mellettünk repült fel. Néztük, hogy bújik elő a nád, hallgattuk a madarak énekét. Meglestük a békákat. Ámultunk a hódvárak nagyságán, számolgattuk a kirágott törzseket, ágakat.
Óriási szerencsével láthattunk hódot is a várában pihenni.
Elfáradva, kicsit porosan, kicsit sárosan, de nagyon elégedetten ballagtunk vissza a suli felé és közben arra gondoltunk, milyen jó nekünk, hogy itt élünk, nem a városban ahonnan a gólyák is rég elköltöztek.
Péterfi Nikoletta
4. osztályosok tanító nénije

Vissza a Hírekhez