Daróczi Andrea lesz a leendő elsős tanító néni

Engedjék meg, hogy röviden bemutatkozzak:
Daróczi Andrea alsós tanítónő vagyok. Két fiú gyermekem van Tamás 25, Bence 13 éves. Óvónőképző Szakközépiskola után elvégeztem a Tanítóképző Főiskolát is, így a 6 évesnél fiatalabb gyerekek képzését is megtanultam, ami nagyban segít, hogy jobban meg tudjam könnyíteni az átmenetet , a beszoktatást az óvodából az iskolába.
Budapesten lakom, de immár három éve járok az Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskolába tanítani. Első évben főként napközis csoportom volt, majd tavaly átvettem a harmadik osztályt. Második éve vagyunk együtt, nagyon megszerettem a kis “gyermekeimet”, hamar összeszoktunk.
Tanítási elveim között vallom, hogy a gyerekek minél játékosabban, élményszerűbben, felfedezésként tudják átélni az iskola első éveit. Következetességre törekszem, szeressenek iskolába járni, szeressenek olvasni, számolni.
Nevelési módszerem főként a jutalmazáson alapszik.
A gyerekekben a jóra, szépre való érzékenységet igyekszem kialakítani. Alkossanak osztályközösséget, tiszteljék egymást és a felnőtteket.
Több alkalommal megyek majd az óvodába, hogy előzetesen is megismerhessem a leendő tanítványaimat és várjuk majd a kicsiket is az iskolába Gergely napkor, amely régen is Iskolába Hívogató Nap volt.
Kedves Szülők! Jöjjenek el több iskolai rendezvényre, hogy bepillantást nyerjenek az iskolai életbe, hiszen egy rendkívül sokoldalú és programokban gazdag iskolába iratják majd gyermekeiket!
Várom Önöket!
Andi néni
Vissza a Hírekhez